Taip, žinom, kad jau antras iš eilės įrašas iš dėžutės vidaus. Bet ruduo po truputį ateina ir į Olandiją (apie tai bus netrukus), krenta lapai, vėsta oras, BBC vis dažniau praneša nacionalinį Nyderlandų orą "rain shower and dark cloud". Todėl mūsų kompanija jau antrą savaitę rengia nacionalinės virtuvės vakarienes. Praeitą savaitę priputome austriškų Šnicelių (taip, iš didžiosios, nes tai visiška palaima). Šią savaitę internacionalinis gurmetų desantas sugūžėjo į dėžutę 21M paskanauti lietuviškų (ir bendrai rytų-europietiškų) koldūnų, angliškai vadinamų dumplings. Turėdamas omenyje, kad svetur lietuviškų koldūnų vakarėliai yra jau kultiniai, vieną gūdų vakarą Čižas ėmėsi rankdarbių.
1. Mėsytė, kiaušas, miltai.
2. Šie koldūnai skiriasi nuo "kultinių" Mačiūno koldūnų - jis pasakytų, kad užuot pirkę ingridientus ir gaišę laiką, geriau nuveiktume ką nors didžiai fliuksiško...
3. ... bet bėda - tokių pusfabrikačių koldūnų kaip tėvynėj ar Amerikėj, čia tiesiog nėra. Olandai valgo buterbrodą su sūriu.
3. Mūsų būsto šeimininkai siūlė įvertinti inventorių kaip "Outstanding", bet kai nėra virtuvėje kočėlo... Įvertinimas tik "labai gerai".
4. Pressas.
5. Koldūnai su mėsa, o su varške? Ne, šito dalyko Olandai taip pat nepažįsta. Gerai bent tiek, kad po prancūzišku užrašu "creme fraiche" slepiasi visai nebloga grietinė.
6. Nauja versija - koldūnai su olandišku sūriu.
7. Svarbiausia neskubėti...
8. ... ir šiek tiek ramybės koldūnams.
9. "Dirba" ne tik du puodai, bet ir dvi rankos.
10. O štai ir lemtinga akimirka. Koldūnai garuoja ant stalo.
11. Stephen'ui atradimai šį vakarą koldūnais nesibaigė. Pasirodo, Kanadoje nėra tokių mums gerai pažįstamų langų paketų, kurie priklausomai nuo rankenos padėties atsidaro į šonus ar viršų. Ekrane nesibaigianti lietuviškų-austriškų eurovizijos "numerių" virtinė, galutinai pribloškusi mūsų mielą draugą iš Kanados.
12. Cheers!
1 komentaras:
Manto ir Vidmantės cooking show :D
Skaniai atrodo jūsų dumplingai :).
Rašyti komentarą